Unitárius templom: száz négyzetméteren középkori falképek, egyedülálló kazettásmennyezet, festett faberendezések, árpád kori szentély! Katolikus templom: rokokkó mennyezet, reformáció elotti faszobrok, mellékoltár 1646-ból, XVIII. századi könyvtár!

 

 

 

 

 

szél

 

szél

 

 

szél

 

szél

szél

 

szél

 

 

szél

 

szél

szél

 

szél

 

English HU RO

 

szél

 

szél

futás Idegenforgalmi információk, Szállásfoglalás, Programok: Craciunel Tourist S. R. L.

csík

 

 

 

Alapitvány

 

Alapitvány

 

 

kedvencekhez | kezdőlapnak

 

DESIGN ÉS PHP: Barabás Lehel

 

 

 

 

 

Szállás lehetőségek

Homoródkarácsonyfalva közvetlen környezetében két panzióban tudunk szobát foglalni Önöknek. A panziók igényes kivitelűek, alkalmasak arra is, hogy hosszabb pihenésüket itt töltsék a kedves Vendégeink.
Igény esetén magánházaknál is tudunk szállást biztosítani.

Képek a panzioról, katt ide
 
Bejelentett igény esetén étkezést biztosítunk.
Tekintse meg, és kedvére rendelje meg programjainkat is!
 
A panzió árak általában 15 EUR/fő/éj , kérelmére igényének megfelelő pontos ajánlatot teszünk.
 
Szállásrendelés e-mailen ITT!
 
 
 
PROGRAMOK:
 
 
Műemléklátogatás
Kedves Vendégünk! A honlapunkon ismereteket szerezhet arról, hogy Homoródkarácsonyfalva két temploma rendkívüli kvalitásu műemlékekkel várja Önöket, közöttük a kiemelkedő jelentőségű középkori freskókkal. Igazi kincs, hogy egy faluban megtekintheti a magyar árpád-kori építészet, a gótikus freskók,  XVIII. századi unitárius festett kazettás mennyezet, faberendezések remekeit, de a barokk templomban található reformáció előtti püspökszent szobrokat, és az egyedülállóan szép reneszánsz mellékoltárt is.
 
Az idegenvezetés díja: unitárius templom: 5 RON, katolikus templom: a helyreállítás befejezéséig ingyenes. Kérjük, hogy lehetőség szerint szíveskedjék bejelentkezni.
 
Bejelentkezés e-mailen ITT!
 
 
Aktív pihenés
- esztenalátogatás: a pásztorok nyári szálláshelyén megtekintheti az állattartás hagyományos módját, megismerheti a pásztorok mindennapi életét. Az esztena állattartásra szolgál, egyben a pásztorok szálláshelye is. Itt történik a birkanyírás, a juhok fejése, a nagyon finom sajtok készítése.
- a környék megtekintése lovaskocsival, vagy télen lovasszánon. Homoródkarácsonyfalva természeti környezete nagyon szép, a Hargita hegység aljában, az örökzöld és a lombhullató erdők határán fekszik a falu. Emiatt állatvilága is rendkívül gazdag, nevezetes vadászati hely a környék.
- gyalogtúrák szervezése és vezetése
- Kirándulás a Vargyas-patak szurdokába és az Almási-barlang megtekintése (a kiemelkedő idegenforgalmi hely megtekintéséhez igény esetén transzfert biztosítunk).
- vállaljuk "esőnapi program" szervezését. A gyermekek részére kézműves foglalkozást tartunk, megtanítjuk őket bútorfestésre, gyöngyfűzésre, szövésre, szalmászásra. Eső esetére az arra vágyó kedves vendégeink részére kenyérsütést, lepénysütést ajánlunk – természetesen kemencében – valamint  pálinkakóstolást.
 
Minden programunkon gyermekek is részt vehetnek. Minden túra programhoz biztosítunk -igénytől függően hideg ételt vagy grillezési lehetőséget a természetben.
 
A programokat csoportok részére tudjuk megszervezni. Igény esetén a túraprogramokhoz hideg ételt, a program jellegétől függően szabadtéri sütögetést tudunk biztosítani.
Kérelmére pontos árajánlatot teszünk.
 
Programrendelés e-mailon ITT!
 
 
Szeretettel várja Székelyföld kedves Vendégeit!
 
 
Benedek Enikő ügyvezető
CRACIUNEL TOURIST S.R.L.
HOMORÓDKARÁCSONYFALVA IDEGENFORGALMI KFT.

 
Kapcsolat:
karacsonyfalva@gmail.com
RO-537226 Craciunel 49., Judetul Harghita
Telefon: +40 757025538

 

 

 

 

 

 

 

Mátyás Zoltán: Stáció

 

 

Látnivalók

Szent László legendája

 

 

 

 

Unitárius templom: száz négyzetméteren középkori falképek, egyedülálló kazettásmennyezet, festett faberendezések, árpád kori szentély! Katolikus templom: rokokkó mennyezet, reformáció elotti faszobrok, mellékoltár 1646-ból, XVIII. századi könyvtár!